Blog

Βρεφικό κράνος πλαγιοκεφαλίας, βραχυκεφαλίας και σκαφοκεφαλίας

Κατασκευάζεται ανά περίπτωση κατόπιν λήψης μέτρων. Διαθέτει μαλακή επένδυση από αφρώδες υλικό στο εσωτερικό του, ενώ το εξωτερικό είναι από θερμoπλαστικό υλικό ή από ρητίνη.

Το νεογνικό κράνος ασκεί τις απαραίτητες πιέσεις στα σημεία που προεξέχουν και συγχρόνως αποφορτίζει τις πεπλατυσμένες περιοχές. Ο χρόνος χρήσης εξαρτάται από το βαθμό ασυμμετρίας και την ηλικία του βρέφους όταν αρχίζει τη θεραπεία. Όσο πιο μικρό είναι το βρέφος τόσο πιο εύκολα πλάθονται τα κόκκαλά του.

Είναι επίσης κατάλληλο για την αντιμετώπιση της κρανιακής πηγής, δηλαδή ένα σημείο που τα οστά του κρανίου δεν είναι τελείως ενωμένα (αλλίως τρύπα στο κεφάλι ή μαλακό σημείο). Τα οστά των παιδιών ενώνονται πλήρως σε ηλικία περίπου 2 ετών, ενώ μέχρι τότε δε θα πρέπει να πιεστεί δυνατά. Εάν παρατηρηθεί κάποιο εξόγκωμα ή βαθούλωμα σε εκείνα τα σημεία ο γιατρός μπορεί να προτείνει το βρεφικό κράνος.

Μία άλλη λειτουργία του κράνους είναι η προστασία που παρέχει από τα χτυπήματα από πτώσεις, κλπ.

Το συγκεκριμένο είδος είναι δικής μας κατασκευής και μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα μεγέθη, από διάφορα υλικά και σε διάφορα χρώματα.

Το βρεφικό κράνος είναι κατάλληλο για τους παρακάτω τύπους κρανιοσυστέωσης :

  • Παραμορφωτική πλαγιοκεφαλία
  • Παραμορφωτική σκαφοκεφαλία
  • Παραμορφωτική βραχυκεφαλία
  • Ασύμμετρη βραχυκεφαλία

Share this post


has been added to your cart.
Checkout