Blog

Αποκατάσταση και θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης

Στην ΕΥΘΥΜΙΟΥ SCOLIOSIS εφαρμόζουμε μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας για την κατασκευή κηδεμόνων πανάλαφρων και πανεύκολων στην εφαρμογή με στόχο την αποκατάσταση και θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Δίνουμε έμφαση στη σωστή και αποτελεσματική κατασκευή ενός κηδεμόνα αλλά και στην παρακολούθηση της πορείας της θεραπείας του χρήστη.

Καθώς εφαρμόζονται οι ώρες θεραπείας που έχει υποδείξει ο θεράπων ιατρός, το σώμα σταδιακά αλλάζει θέση.

Παράλληλα με αυτή την αλλαγή, εμείς επεμβαίνουμε στον κηδεμόνα και ρυθμίζουμε τις πιέσεις, τις εκτονώσεις και τους ιμάντες ώστε να συνεχιστεί η πορεία διόρθωσης.

Ο σωστός κηδεμόνας, πρέπει να επιτρέπει σχετικά άνετη αναπνοή, ακόμα κι όταν περιβάλλει και πιέζει τον θώρακα, όπως γίνεται με τους ολόσωμους υπομασχάλιους,  σαν τον κηδεμόνα τύπου Boston ,οι οποίοι ναι μεν εξασκούν πιέσεις από όλες τις πλευρές πάνω στα θωρακικά τοιχώματα, αλλά από την κατασκευή τους δεν εμποδίζουν υπερβολικά την αναπνοή.

Η επιλογή κηδεμόνα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως το σημείο της σπονδυλικής στήλης που εντοπίζεται το κύρτωμα, ο αριθμός των κυρτωμάτων, αν είναι εύκαμπτα ή όχι, η θέση και η στροφή των σπονδύλων, πιθανό οικογενειακό ιστορικό σκολίωσης, φάση ανάπτυξης του παιδιού κ.α.

Στόχος στην επιλογή και εφαρμογή, του ειδικά κατά περίπτωση σχεδιασμένου κηδεμόνα, είναι τόσο η συγκράτηση και η διόρθωση των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση), όσο και η εύκολη προσαρμογή στην χρήση του.

Ένας διαχωρισμός που γίνεται για τους κηδεμόνες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη συντηρητική θεραπεία της σκολίωσης, είναι ανάλογα με το αν οι διορθώσεις των σπονδυλικών κυρτωμάτων επιτυγχάνονται μόνο με τις δυνάμεις που εξασκούνται από τον κηδεμόνα (Κηδεμόνες Παθητικής Διόρθωσης) ή προκαλούνται με τη δραστηριοποίηση ενεργητικών διορθωτικών δυνάμεων από το μυϊκό σύστημα του ίδιου του χρήστη. Εφόσον κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, χρειάζεται παρακολούθηση και στενή συνεργασία του ορθωτικού, του παιδιού και των γονέων.

Share this post


has been added to your cart.
Checkout